Čokoládový tofu krém s granátovým jablkem

Vydráždit smysly skrze chuťové stimuly k nepříčetnosti dokáže každý šikovný kuchař. Pokud se ale jako profesionálové v této oblasti necítíte, nevadí. Dnešní recept, který nabízíme, zvládne skutečně každý.

Ať už patříte mezi „nutričně znalé“, který si stačí přečíst složení, nebo musíte za každou cenu projít vlastní zkušeností a dezert ochutnat, budou s největší pravděpodobností reakce probíhat v duchu „to je huuustyyyy“.

Ok, dost planých řečí, vyhrňme si rukávy a pusťme se do jeho přípravy, která trvá pouze několik málo minut.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Dezert je samozřejmě vysokosacharidový. Očekávat cokoli jiného není příliš moudré.

  2. Množství vlákniny bych hodnotil jako nadprůměrné. Je to jeden z ukazatelů, který nás dovede ke zjištění, že hodnota GI celé dobroty zůstane na úrovni velmi nízké.

  3. Nádherné je zastoupení bílkovin. Z těch je potřeba mít vždy velkou radost, obzvlášť když je nedodáváme z proteinových koncentrátů. Jsou rostlinného původu, jejich kvalita i stravitelnost jsou na velmi dobré úrovni.

  4. Obsah tuků je o něco málo nižší než u bílkovin, v tomto směru se držíme učebnicového příkladu vyváženosti. Navíc převažují nenasycené formy z několika zdrojů.

  5. Zastoupení energie je v pořádku, alespoň na dezert. V tomto směru bych volil krém jako plnohodnotnou svačinu.

  6. Stravitelnost dezertu je na vynikající úrovni.

  7. Konzumace sladkosti vyvolá v těle vlnu kyselinotvorných metabolických dějů, nic dramatického ale na této frontě nečekejme. Pokud siestu zpestříme kávičkou, čekejme samozřejmě o to větší posun.

  8. Termicky se bude dezert chovat mírně ochlazujícím způsobem.

  9. Absence laktózy je dnes také velmi příjemné zjištění.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

5 minut

Přibližná cena

24 Kč / celá porce

Kategorie

Dezerty

Vhodné pro









Podobné recepty