Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Cizrnový dip s bramborem

Cizrnový dip s bramborem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Cizrnu vložíme do klíčící misky a necháme naklíčit (2-3 dny).
2
Polovinu naklíčené cizrny uvaříme v mírně osolené vodě (15 minut).
3
Vodu scedíme a k vařené cizrně přidáme zbytek syrové.
4
Přidáme avokádo a droždí.
5
Směs rozmixujeme na kaši.
6
Do dipu vmícháme limetkovou šťávu.
7
Osolíme a necháme pár minut odležet.
8
Mezitím uvaříme ve vodě s menším množstvím oleje celý brambor ve slupce.
9
Podáváme s ředkvičkami a nakrájeným pórkem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

389
kcal

1629
kJ

Makroživiny

0919283847 12.11 g38.91 g16.41 g18.81 g B S T Vl
Bílkoviny:12.11 g
Sacharidy:38.91 g
Tuky:16.41 g
Vláknina:18.81 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
12.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.14
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.11 g) Sacharidy (38.91 g) Tuky (16.41 g) Vláknina (18.81 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.7 %) Sacharidy (40.8 %) Tuky (37 %) Vláknina (9.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.