Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Česneková pizza

Česneková pizza

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava těsta: Rozmícháme rozdrobené droždí s trochou vlažné vody a cukrem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
2
V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej.
3
Postupně přiléváme asi 150 ml vlažné vody a vše zapracujeme ve vláčné těsto.
4
Vytvoříme bochánek, poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout 1,5 - 2 hodiny, aby zdvojnásobil objem.
5
Na válu s popraškem mouky těsto vyválíme na tenkou placku, pomocí válečku ji přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme zvýšený okraj.
6
Příprava rajčatové omáčky: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata, česnek, bylinky, protlak a dochutíme solí a pepřem.
7
Za stálého míchání asi 30 minut zvolna povaříme.
8
Poté rajčatovou omáčkou potřeme připravené těsto a ihned vložíme do rozpálené trouby.
9
Po upečení pizzu dochutíme solí, nakrájeným nakládaným česnekem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

154
kcal

643
kJ

Makroživiny

0511162227 3.63 g22.32 g5.18 g1.68 g B S T Vl
Bílkoviny:3.63 g
Sacharidy:22.32 g
Tuky:5.18 g
Vláknina:1.68 g

Glykémie

index
50
kcal

nálož
11.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (3.63 g) Sacharidy (22.32 g) Tuky (5.18 g) Vláknina (1.68 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.6 %) Sacharidy (58.9 %) Tuky (29.4 %) Vláknina (2.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.