Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Brokolicový krém

Brokolicový krém

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Dvě třetiny připravených růžiček brokolice s bujónem vložíme do vroucí vody. J
2
Vaříme pod pokličkou přibližně 10 minut.
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
4
V hrnci s olejem dusíme pod pokličkou přibližně 10 minut.
5
Poté ji umístíme do mixéru.
6
Přidáme tofu, konopné mléko, balsamikový ocet a citrónovou šťávu.
7
Vše důkladně rozmixujeme na hustou kaši.
8
Směs nalejeme do misky a na chvíli odložíme.
9
Uvařenou brokolici i s vodou také rozmixujeme na hustou kaši.
10
Kaši v hrnci důkladně na mírné teplotě promícháme s mixovaným tofu.
11
Zbylou třetinu čisté syrové brokolice s 1 dcl vlažné vody rozmixujeme na kaši.
12
Následně vmícháme do vlažné polévky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Tento recept (a mnoho dalších) si můžete interaktivně vyzkoušet a vyhodnotit ve výukové aplikaci ZOF, která je součástí našich on-line kurzů. Více o aplikaci ZOF.

Nutriční vyhodnocení

Energie

147
kcal

617
kJ

Makroživiny

03681114 9.44 g11.52 g5.61 g6.55 g B S T Vl
Bílkoviny:9.44 g
Sacharidy:11.52 g
Tuky:5.61 g
Vláknina:6.55 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
2.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.64
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (9.44 g) Sacharidy (11.52 g) Tuky (5.61 g) Vláknina (6.55 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (26.1 %) Sacharidy (31.9 %) Tuky (33.4 %) Vláknina (8.6 %)