Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na rybí omáčku jako ochucovadlo. Měla by vznikat fermentací z ryb ne? Byla by i dobrou náhražkou soli?
Originální proces výroby rybích omáček je postaven na fermentaci ryb, vždy obsahuje poměrně vysoké množství soli. Je možné ji tak použít jako alternativu k sójovým omáčkám, počítejte ale s poněkud odlišnou chutí a vcelku typickým rybím zápachem. Stejně jako u sójových omáček i u rybích ochucovadel vždy řešte kvalitu, a to z hlediska potenciálního obsahu aditiv (konzervačních látek).
Témata: Ryby Fermentace Rybí omáčka Náhražka soli
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.