Svěží smoothie s borůvkami

Při výrobě koktejlů se meze představivosti a tím i možností nekladou. To ostatně platí o přípravě jakýchkoli receptů, nejen v tekutém a tepelně neupraveném stavu.

Za předpokladu, že mysl touží po svěží chuti a tělo po nadstandardní dávce antioxidantů, se vyplatí dnešní velmi jednoduchá receptura. U ní si zcela určitě nebudeme stěžovat na chuť ani dostupnost surovin. Neztrácejme proto čas a vrhněme se do práce...

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Typicky vysokosacharidový koktejl nás v oblasti nutričního potenciálu nemůže ničím překvapit. Sacharidy jsou převážně jednoduché, ale s poměrně nízkým glykemickým indexem.

  2. Vláknina zastoupena je, žádný zázrak v celkovém množství to ale není.

  3. Velkou devízou koktejlu je obsah antioxidantů a fytochemických látek s výrazně adstringentním účinkem. Tady se nebudu bát použít označení, že máme na talíři pokrm pozitivně ovlivňující chod střevního traktu.

  4. Stravitelnost smoothie je tradičně vynikající. U ryze ovocných receptů ani není možné jinak.

  5. Acidobazická tendence se bude pohybovat v mírně kyselinotvorných oblastech. Nic, co bychom mohli považovat za tragédii.

  6. Adstringentní vliv antokyanů z borůvek je vyvažujícím protipólem k typicky uvolňujícím účinkům složek z ostatních surovin. V oblasti energetických tendencí bych vyjádřil spokojenost.

  7. Termicky se koktejl bude chovat typicky osvěžujícím způsobem.

  8. Na smoothie bych si pochutnal kdykoli v průběhu dne, s opatrností pak v chladnějších obdobích.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.