Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Sushi uramaki s kaviárem

Sushi uramaki s kaviárem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby, A3 - Vejce, A10 - Hořčice

Postup přípravy:

1
Důkladně propláchnutou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme cca 150 ml vody, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka 1-2 minuty, poté ztlumíme na minimum a vaříme ještě cca 10 minut.
2
Ocet smícháme se solí a cukrem a prohřejeme, dokud se vše nerozpustí.
3
Rýži smícháme s octovou směsí a necháme zcela zchladnout.
4
Avokádo, ředkvičku a lososa nakrájíme na proužky.
5
Celou řasu pokryjeme asi 0,5 - 1 cm vysokou vrstvou rýže. Rýže by měla být až do krajů, aby pak rolky vypadaly hezky (aby se rýže nelepila na ruce, namáčíme si je ve vodě).
6
Po celé ploše nasypeme kaviár.
7
Pak řasu s rýží obrátíme, doprostřed uděláme proužek z japonské majonézy a přilepíme jeden kousek od každé ingredience a pomocí podložky vše zarolujeme.
8
Podáváme se sójovou omáčkou a wasabi.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

524
kcal

2194
kJ

Makroživiny

021416282103 16.75 g85.69 g11.65 g4.89 g B S T Vl
Bílkoviny:16.75 g
Sacharidy:85.69 g
Tuky:11.65 g
Vláknina:4.89 g

Glykémie

index
49
kcal

nálož
42
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
69
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (16.75 g) Sacharidy (85.69 g) Tuky (11.65 g) Vláknina (4.89 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.9 %) Sacharidy (66 %) Tuky (19.3 %) Vláknina (1.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.