Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Špaldový perník s medem

Špaldový perník s medem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A3 - Vejce, A8 - Skořápkové plody, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Do misky nasypeme mouku, kakao a skořici.
2
Přimícháme tekutou směs připravenou z mléka, vejce, medu a rozpuštěného másla.
3
Sypké a tekuté ingredience společně promísíme, až vznikne vláčné těsto.
4
Do těsta přisypeme rozinky, dvě třetiny mandlí a kypřící prášek.
5
Mezitím předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečící nádobu vymažeme kokosovým olejem.
6
Těsto nalijeme do pečící nádoby.
7
Perník pečeme 25 minut.
8
Zbylou část mandlí použijeme jako ozdobu perníku.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Tento recept (a mnoho dalších) si můžete interaktivně vyzkoušet a vyhodnotit ve výukové aplikaci ZOF, která je součástí našich on-line kurzů. Více o aplikaci ZOF.

Nutriční vyhodnocení

Energie

353
kcal

1478
kJ

Makroživiny

01122324354 7.25 g45.03 g14.04 g8.92 g B S T Vl
Bílkoviny:7.25 g
Sacharidy:45.03 g
Tuky:14.04 g
Vláknina:8.92 g

Glykémie

index
50
kcal

nálož
22.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.11
kcal

cholesterol
54.85
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (7.25 g) Sacharidy (45.03 g) Tuky (14.04 g) Vláknina (8.92 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.4 %) Sacharidy (51.9 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (4.9 %)