Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rizoto s hřebenatkami

Rizoto s hřebenatkami

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A14 - Měkkýši

Postup přípravy:

1
Příprava rýže: V hrnci rozehřejeme máslo.
2
Přisypeme rýži a za stálého míchání 2 minuty restujeme.
3
Přilijeme vývar a bílé víno.
4
Přidáme nakrájené rajče a cca 20 minut vaříme.
5
Příprava masa: Hřebenatky očistíme a osolíme.
6
V pánvi s rozpuštěným máslem restujeme z obou stran.
7
Podáváme ozdobené lístky bazalky a s plátkem citronu.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

970
kcal

4058
kJ

Makroživiny

01938587796 25.47 g80.27 g53.01 g3.4 g B S T Vl
Bílkoviny:25.47 g
Sacharidy:80.27 g
Tuky:53.01 g
Vláknina:3.4 g

Glykémie

index
31
kcal

nálož
24.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.52
kcal

cholesterol
577.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (25.47 g) Sacharidy (80.27 g) Tuky (53.01 g) Vláknina (3.4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.5 %) Sacharidy (36.2 %) Tuky (51.5 %) Vláknina (0.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.