Raw hráškový krém

Nejen v teplých jarních dnech přijde vhod osvěžující pokrm, který současně dodá velmi hezké spektrum všech důležitých živin od bílkovin až po antioxidanty. Tuto kombinaci výhod nám elegantně nabídne i dnešní raw hrášková polévka.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Nutriční výbava celé porce raw polévky je skutečně ukázková. Energeticky jsme poměrně dost bohatí, polévku si jako součást hlavního pokrmu můžeme dovolit i v případech výrazné snahy o redukci nadváhy.

  2. Obsah bílkovin je krásný, plnohodnotnost a snadnou stravitelnost snad ani nemusíme připomínat.

  3. Obsah tuků je naprosto odpovídající, většina z nich jsou nenasycené. V tom spočívá výhoda použití nesolených pistácií, kdy už nemusíme přidávat žádné externí zdroje tuků. Také tedy není co dodat.

  4. Z důvodu obsahu i poměru zastoupených živin (v čele s vysokým zastoupením vlákniny) se polévka pyšní velmi nízkým glykemickým indexem. Kromě diabetiků by měli jásat i všichni stoupenci zdravého životního stylu.

  5. Acidobazicita se v organismu posune jednoznačně zásadotvorným směrem. Kromě dostatku zásadotvorných minerálů je „na vině“ i nemalý obsah aktivních (tepelně nezničených) enzymů. Co na to říct – prostě velká výhoda raw receptů.

  6. Termicky se pokrm pohybuje na hranici osvěžujících ochlazujících charakteristik. Teoreticky (i prakticky) není problém jej ohřát kořením, ale vstupní požadavek zněl, aby polévka byla osvěžující, takže žádné další manipulace.

  7. Energeticky se dobrota orientuje jinovým směrem.

  8. Obsah složek umožňuje dát polévku v dnešním složení i dětem od jednoho roku věku.

  9. Pokud sportujete, nebojte se použít (= sníst) polévku buď před tréninkem (cca 60-90 minut), ale i po zátěži – nemalé zastoupení antioxidantů rádo podpoří odplavování laktátu a celkovou pozátěžovou regeneraci.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.