Polévka z bílé ředkve s uzeným tofu

Exotické kuchyně skrývají mnohá překvapení. Jak na úrovni netradičních chutí, tak i v jednoduchosti a rychlosti přípravy pokrmů. A jako přídavek navíc máme možnost vychutnat i nutriční potenciál, který je minimálně v dnešním případě více než zajímavý.

Pusťme se tedy do přípravy polévky, ze které budou mít radost i sportovci toužící po nezbytné dávce důležitých bílkovin.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. I přesto, že v polévce mírně převažují sacharidy nad proteiny, zcela určitě bych nenazval pokrm jako vysokosacharidový. Právě naopak, bez skrupulí mu dám status vysokoproteinový, od čehož by se měla odvíjet i naše snaha s ním v celodenním režimu stravování pracovat.

  2. Množství tuků silně pokulhává za bílkovinami, což nás podporuje v přesvědčení, že status vysokoproteinového pokrmu jsme zvolili správně. Jejich výhodou mj. je i to, že výrazně převažují nenasycené formy.

  3. Množství vlákniny v jedné porci vůbec není špatné. Obecně platí, že nemalým podílem přispívá na snížení glykemické hodnoty, v dnešní polévce to ale nemá žádný význam – GI je tak nebo tak velmi nízký.

  4. Energeticky nazvu polévku jako dietní. V jedné porci je poskrovnu energie, což je u nízkosacharidových pokrmů běžné.

  5. Termicky nás polévka lehce zahřeje.

  6. Acidobazická tendence půjde mírně zásadotvorným směrem. Nemalá výhoda pro naprostou většinu populace.

  7. Polévka se mi skutečně svým složením, acidobazickou tendencí a termickým dopadem líbí jako pokrm vhodný nejen pro dietáře, ale i sportovce.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

30 minut (bez namáčení)

Přibližná cena

18 Kč / jedna porce

Kategorie

Polévky

Vhodné pro










Podobné recepty