Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pikantní paprikovo-dýňová polévka

Pikantní paprikovo-dýňová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
V hrnci s olejem zpěníme cibulku a česnek.
3
Dýni omyjeme, vybereme vláknitý střed se semínky a nakrájíme na kostičky.
4
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou papriku a dýni.
5
Směs zalijeme vroucí vodou.
6
Přidáme bujón a mletou sladkou papriku.
7
Po 15 minutách vaření polévku obohatíme o lahůdkové droždí a okořeníme mletým chilli.
8
Vaříme ještě 2 minuty.
9
Poté hrnec odstavíme ze sporáku a vše rozmixujeme.
10
Polévku podáváme ozdobenou lístky červené řepy a šťovíku.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

157
kcal

656
kJ

Makroživiny

048121620 5.31 g16.79 g6.21 g6.29 g B S T Vl
Bílkoviny:5.31 g
Sacharidy:16.79 g
Tuky:6.21 g
Vláknina:6.29 g

Glykémie

index
27
kcal

nálož
4.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.45
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (5.31 g) Sacharidy (16.79 g) Tuky (6.21 g) Vláknina (6.29 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13.8 %) Sacharidy (43.6 %) Tuky (34.7 %) Vláknina (7.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.