Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Maki sushi s avokádem

Maki sushi s avokádem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup přípravy:

1
Důkladně propláchnutou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme cca 150 ml vody, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka 1-2 minuty, poté ztlumíme na minimum a vaříme ještě cca 10 minut.
2
Ocet smícháme se solí a cukrem a prohřejeme, dokud se vše nerozpustí.
3
Rýži smícháme s octovou směsí a necháme zcela zchladnout.
4
Avokádo si nakrájíme na proužky, které pokládáme na rýži rozprostřenou na nori řase.
5
Poté pomocí podložky vše srolujeme a krájíme nožem namočeným ve studené vodě.
6
Sushi konzumujeme s nakládaným zázvorem a namočené v sójové omáčce.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

582
kcal

2437
kJ

Makroživiny

022446587109 10.47 g90.8 g17.73 g8.85 g B S T Vl
Bílkoviny:10.47 g
Sacharidy:90.8 g
Tuky:17.73 g
Vláknina:8.85 g

Glykémie

index
53
kcal

nálož
48.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.09
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (10.47 g) Sacharidy (90.8 g) Tuky (17.73 g) Vláknina (8.85 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.3 %) Sacharidy (63.2 %) Tuky (26.6 %) Vláknina (2.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.