Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Losos s rýží a dýňovou omáčkou

Losos s rýží a dýňovou omáčkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava omáčky: Dýni zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky.
2
Na pánvi s máslem je krátce za stálého míchání orestujeme.
3
Přidáme vývar, bobkový list a vaříme doměkka.
4
Uvařenou směs rozmixujeme do hladkého krému.
5
Příprava rýže: Rýži propláchneme pod tekoucí vodou.
6
Uvaříme v mírně osolené vodě.
7
Scedíme a promícháme s nasekanou petrželí.
8
Příprava lososa: Rybu osolíme a opepříme.
9
Vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.
10
Podáváme ozdobené petrželkou

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

336
kcal

1405
kJ

Makroživiny

0612192531 26.17 g11.9 g19.31 g4.88 g B S T Vl
Bílkoviny:26.17 g
Sacharidy:11.9 g
Tuky:19.31 g
Vláknina:4.88 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
2.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.16
kcal

cholesterol
66
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (26.17 g) Sacharidy (11.9 g) Tuky (19.31 g) Vláknina (4.88 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (31.9 %) Sacharidy (14.5 %) Tuky (50.7 %) Vláknina (2.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.