Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Jablečný závin bez cukru

Jablečný závin bez cukru

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
V míse smícháme tvaroh, máslo, mouku, vejce a sůl.
2
Ručně vypracujeme těsto.
3
Necháme 20 minut odležet v lednici.
4
Mezitím nahrubo nastrouháme neloupaná jablka.
5
Smícháme je se skořicí a rozinkami.
6
Těsto rozdělíme na dvě stejné části, ze kterých rozválíme obdélníkové pláty.
7
Ty umístíme na plech s pečícím papírem s menším množstvím nasypané mouky.
8
Na uválené těsto rozložíme jablka smíchaná se skořicí.
9
Přeložíme okraje těsta centimetr přes sebe, spojíme a závin překlopíme.
10
Záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem.
11
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 º a pečeme 25 minut.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

185
kcal

773
kJ

Makroživiny

0612182430 4.74 g25.3 g6.05 g5.08 g B S T Vl
Bílkoviny:4.74 g
Sacharidy:25.3 g
Tuky:6.05 g
Vláknina:5.08 g

Glykémie

index
44
kcal

nálož
11.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.24
kcal

cholesterol
51.35
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.74 g) Sacharidy (25.3 g) Tuky (6.05 g) Vláknina (5.08 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.4 %) Sacharidy (55.6 %) Tuky (28.6 %) Vláknina (5.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.