Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Když se kořenová zelenina na oleji peče v troubě, je to vhodné? Je rozdíl v zachování látek ve srovnání například s klasickým dušením kořenové zeleniny na oleji v hrnci na sporáku? Co doporučujete?

Příprava zeleniny na oleji je v pořádku do okamžiku, kdy olej přepálíte. Je proto potřeba mít pod kontrolou teplotu při pečení, restování či smažení. Při použití vody místo tuku se většinou nastavuje nižší teplota, u surovin tak vzniká menší podíl některých nežádoucích látek (např. akrylamidy).

Témata:  Hubnutí   Kořenová zelenina   Olej 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi