Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Jak jsou na tom umělá sladidla? Jsou opravdu špatná jen v tom, že vzniká závislost na sladkém? Která umělá sladidla jsou bezpečná a vhodná pro lidi s cukrovkou? Konkrétně by mě zajímal Erythritol.
Děkuji

Označení "špatná"pro umělá sladidla není úplně dobře vypovídající. Mají jednoznačnou výhodu v nízkém až nulovém obsahu energie, na stranu druhou - stejně jako jakákoli jiná sladidla - zbytečně zvyšují či zesilují vazbu na sladkou chuť, což může vést až k závislosti na sladkém. Hledáte-li v(ý)hodné sladidlo pro diabetiky, považujte za jednoznačného favorita zdroje inulínu (např. čekankový sirup) - jsou přírodního původu, s velmi nízkým podílem energie a současně plní funkci prebiotika.

Témata:  Inulin   Diabetes   Sladidla   Náhradní sladidla   Čekankový sirup 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi