Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
velice jednoduchý dotaz - při výběru máslo a nebo margarín na chleba .... která volba a proč je pro tělo lepší?
Děkuji

Tady záleží na tom, z jakého úhlu pohledu obě potraviny budete chtít hodnotit.
Pokud z hlediska kvality použitých surovin, tak jednoznačně vyhraje máslo, protože margarín je technologicky silně zprocesovaná potravina. Budete-li hodnotit jen z nutričního hlediska, tak vítězem bude většina margarínů, protože je výrobci fortifikují nejen o omega-3 a často i omega-9 tuky, ale i některé vitamíny a antioxidanty (D, E, beta-karoten...) - rozdíl je pak víc než transparentní.
Z důvodu snahy o udržení co nejvyšší kvality jídelníčku ze strany používání přirozených potravin osobně volím vždy máslo, tržní chování ale ukazuje, že tento názor zdaleka nesdílí všichni...:-)

Témata:  Hubnutí   Máslo   Margarín 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi