Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den, prosím,
jak nahlížíte na škroby v dětské stravě? V kupovaných příkrmech se nachází často kukuřičný škrob. Měli bychom se mu naprosto vyhýbat? Je "lepší" alternativou tapiokový škrob?

Škroby se v příkrmech používají primárně jako zahušťovadlo. Není nezbytně nutné se jim vyhýbat, pro zdravé jedince jsou bezpečné, navyšují ale kalorickou a glykemickou hodnotu potraviny. Pokud najdete příkrm složený ze surovin, jejichž kvalita odpovídá vašim představám, a navíc bez přidaného škrobu, vždy se bude jednat o výhodnější volbu.

Témata:  Tapiokový škrob   Škroby   Kukuřičný škrob 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi