Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Škroby se v příkrmech používají primárně jako zahušťovadlo. Není nezbytně nutné se jim vyhýbat, pro zdravé jedince jsou bezpečné, navyšují ale kalorickou a glykemickou hodnotu potraviny. Pokud najdete příkrm složený ze surovin, jejichž kvalita odpovídá vašim představám, a navíc bez přidaného škrobu, vždy se bude jednat o výhodnější volbu.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.