Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
potřebuji lehce utřídit myšlenky - špenát jako takový obsahuje velké množství vápníku, zároveň ale i kys. šťavelové. Je tedy lepší ho používat čerstvý ve smoothie aj., nebo ho jíst ve vařené podobě?

Využitelnost vápníku ze šťavelanu vápenatého je mizivá - tato sůl je nerozpustná, tepelná úprava na využitelnost kalcia nemá prakticky žádný vliv. V situacích, kdy pořebujete navyšovat příjem vápníku, je proto vhodné se zdrojům šťavelanů vyhýbat, případně je výrazně omezovat.

Témata:  Smoothie   Špenát   Vápník 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi