Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den, pane magistře.
Zajímalo by mě v jaké podobě je nejvhodnější zařadit do jídelníčku sojové produkty? Tofu, tempeh...atd.
Děkuji za odpověď.

Nejlépe v takové, které vám chuťově vyhovují. Vnímejte tyto produkty v kuchyni jako základní surovinu, u tofu pro sladké i slané recepty, u tempehu především slané. Obě potraviny jsou významným zdrojem bílkovin, pracujte proto s nimi jako s potenciální alternativou masa. U tempehu si mj. všímejte, jakým způsobem navyšuje podíl vlákniny na talíři, což platí i pro sójové boby případně její extrudáty (sójový granulát ozančovaný jako "maso"). Pokud budete pracovat se sójovými boby, tak je vždy bez výjimky důkladně tepelně upravujte (stejně jako ostatní luštěniny)

Témata:  Tempeh   Tofu   Sojové produkty 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi