Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Nejlépe v takové, které vám chuťově vyhovují. Vnímejte tyto produkty v kuchyni jako základní surovinu, u tofu pro sladké i slané recepty, u tempehu především slané. Obě potraviny jsou významným zdrojem bílkovin, pracujte proto s nimi jako s potenciální alternativou masa. U tempehu si mj. všímejte, jakým způsobem navyšuje podíl vlákniny na talíři, což platí i pro sójové boby případně její extrudáty (sójový granulát ozančovaný jako "maso"). Pokud budete pracovat se sójovými boby, tak je vždy bez výjimky důkladně tepelně upravujte (stejně jako ostatní luštěniny)
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.