Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den pane Jelínku,
nachází se inulin v cibuli a česneku v syrovém stavu nebo i po tepelné úpravě? Pokud v obou stavech, jaké jsou ztráty po tepelné úpravě?

Inulín je rozpusnou frakcí vlákniny v cibuli i česneku, a to v docela významném množství. Tepelná úprava nemá na jeho podíl v potravině vliv, faktem ale je, že z praktického hlediska jsme schopni přijmout jeho větší množství v tepelně upraveném česneku i cibuli, než v syrovém stavu.

Témata:  Inulin   Cibule   Česnek 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi