Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den pane Jelínku,
nachází se inulin v cibuli a česneku v syrovém stavu nebo i po tepelné úpravě? Pokud v obou stavech, jaké jsou ztráty po tepelné úpravě?

Inulín je rozpusnou frakcí vlákniny v cibuli i česneku, a to v docela významném množství. Tepelná úprava nemá na jeho podíl v potravině vliv, faktem ale je, že z praktického hlediska jsme schopni přijmout jeho větší množství v tepelně upraveném česneku i cibuli, než v syrovém stavu.

Témata:  Inulin   Cibule   Česnek 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi