Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Tato zelená část obsahuje celou řadu prospěšných mikroživin, je kontraproduktivní ji vyhazovat. Jediný "problém", který může nastat, je odlišná chuť a vůně - je ale samozřejmě na zváženou, zda má smysl uvažovat tímto směrem a snažit se takto snižovat nutriční hodnotu potravin.
Inulín je rozpusnou frakcí vlákniny v cibuli i česneku, a to v docela významném množství. Tepelná úprava nemá na jeho podíl v potravině vliv, faktem ale je, že z praktického hlediska jsme schopni přijmout jeho větší množství v tepelně upraveném česneku i cibuli, než v syrovém stavu.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.