Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den pane Jelínku.
Mám jen takový dotaz k upřesnění. Když budu stanovovat množství bílkovin na kg váhy (totéž i u sacharidů a tuků) klienta (tedy, když to nezadám do hry ZOF), který chce hubnout, mám brát v potaz jeho současnou váhu nebo teoreticky váhu budoucí, které chce dosáhnout nebo jeho váhu přiměřeně poníženou např. o 5 - 10 kg, kdyby byl rozdíl současné a budoucí váhy klienta velmi markantní?
Děkuji

Vždy je optimální tyto hodnoty upravovat, a to na základě změny tělesné hmotnosti či tělesné konstituce. Výpočet množství makroživin kontrolujte i ve vztahu k jejich procentuálnímu zastoupení z celkového příjmu energie, ne vždy gramáže odpovídají procentům. Budete-li sledovat vývoj změn u klienta, budete mít i možnost provádět potřebné úpravy, cesta k dosažení výsledku tak bude o to efektivnější.

Témata:  Hubnutí   Bilkoviny   Sacharidy 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi