Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
napadla mě taková spekulace, pokud jsou omega 3 termolabilní a jsou obsaženy třeba ve lněném semínku a posypu jím chléb, který upeču při vysoké teplotě nebo rozemelu a zahustím s ním třeba placky, dojde také k přeměně na trans formu jako kdybych na tomto oleji třeba smažila?
Děkuji

Uvažujete správným směrem. Pokud bude teplota příliš vysoká ve smyslu překročení kouřového bodu obsažených O3 - což se u pečení pečiva může stát - dojde k přepálení těchto forem tuků se všemi následky v podobě strukturálních změn O3.

Témata:  Omega-3   Omega-3   Lněné semínko   Chléb 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi