Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
jaký máte názor na burčák? Je opravdu tak zdravý, jak se o něm často tvrdí? A jak moc se mění jeho účinky na tělo s ohledem na délku kvašení?
Děkuji.
S délkou kvašení se zvyšuje obsah alkoholu a mění se nutriční složení (především se snižuje množství cukrů). Největším přínosem burčáku je obsah kvasnic produkujících vitamíny B komplexu, v přiměřeném množství tak konzumace tohoto nápoje má pozitivní vliv na chování střevního mikrobiomu. V nepřiměřeném množství se pak odmění přesně opačnými účinky :-)
Témata: Hubnutí Burčák Kvašení
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.