Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
S délkou kvašení se zvyšuje obsah alkoholu a mění se nutriční složení (především se snižuje množství cukrů). Největším přínosem burčáku je obsah kvasnic produkujících vitamíny B komplexu, v přiměřeném množství tak konzumace tohoto nápoje má pozitivní vliv na chování střevního mikrobiomu. V nepřiměřeném množství se pak odmění přesně opačnými účinky :-)
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.