Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobry den,
co prosim znamena oxidovany cholesterol ve vejcích, resp. jake jsou dopady jeho konzumace na nase telo? Vznika i pri uprave nejakych jinych surovin? Dale bych se chtela zeptat, jestli je vhodna priprava vajec omeleta nebo michana vejce.
Dekuji

Oxidovaný cholesterol vzniká v potravinách při jejich intenzívnější tepelné úpravě (smažení, grilování, pečení). Pokud je jeho konzumace (vejce, maso, vnitřnosti...) v této formě dlouhodobá, má takový cholesterol schopnost podporovat prozánětlivé reakce v těle a být součástí tvorby chronických zánětů.
U přípravy vajec je nevhodnější formou "na hniličku".

Témata:  Hubnutí   Vejce   Cholesterol 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi