Úvod / / O jaké kurzy je největší zájem?

Protože se nabídka kurzů u nás neustále rozšiřuje, jsme neustále bombardováni dotazy ze strany potenciálních zájemců o studium v oblasti výživy a zdraví, který si mají vybrat. Mnozí by rádi půlroční kurz Poradce pro výživu, ale často mají obavu, zda není pro ně moc náročný časově i ve své odbornosti.
Vše je otázkou úhlu pohledu a zaslouží si hlubší pohled na podstatu. Pokud nahlédneme do statistik, čísla prozradí následující:
1. Z celkového počtu všech studujících je přibližně 50% v kurzu Poradce pro výživu. Tato hodnota jasně ukazuje, jakým směrem se ubírá zájem trhu. Každoročně polovina ze všech zájemců investuje půl roku svého života do studia toho nejrozsáhlejšího, nejpropracovanějšího a obsahově nejnáročnějšího kurzu. Tento údaj si zaslouží bližší pozornost. Průběžnými dotazníky, ze kterých získáváme cennou zpětnou vazbu o tom, co lidi zajímá nejvíce a jaké mají představy o inovacích a celém systému studia, jsme zjistili jednu úžasnou věc:
Naprostou většinu lidí zajímá kvalita.
Konkrétně informační rozsah kurzu. Hledají kurz, kde se skutečně něco naučí.
Druhá nejčastější věc, kterou poptávají, je forma studia.
I tento údaj si zaslouží vysvětlení, které je ve skutečnosti velmi prosté. Ne každý je schopen dostatečně vnímat informace standardním poslechem na přednáškách, kde chybějící informace si dostuduje ze skript či jiných studijních zdrojů. Toto jsou dobře naučeni vysokoškoláci. Problém je v tom, že o zdraví a správnou stravu se zajímá i zbytek populace, kde mnozí mají prostě a jednoduše odpor k tomuto zavedenému způsobu studia:
Na základě těchto informací víme, že cílem většiny zájemců o studium je jednoduchost, skrze kterou pochopí vše, co je potřeba se v tomto oboru naučit.
Kombinace těchto faktorů je důvodem faktu, že tak vysoký počet lidí jde studovat ten (na první pohled) nejnáročnější kurz.
2. Druhá polovina studujících je rozptýlena ve zbytku kurzů, které nabízíme.
Z dlouhodobého hlediska vede Cesta za vysněnou postavou společně s kurzem Síla myšlenky.
3. Tak trochu bokem stojí projekt Škola zdravého vaření.
Tento není kurzem, ale poskytuje přístup ke konkrétním receptům a jeho dílčím vlastnostem a charakteristikám. Počet zájemců o zdravé vaření neustále roste, navíc využívají tu výhodu, že recepty jsou rozděleny do kategorií dle „vhodnosti“ pro jednotlivé skupiny populace.
Obecně vzato se snažíme o to, abychom poskytovali různé formy vzdělání v oblasti zdravého životního stylu co nejširšímu spektru zájemců. V rámci budoucího rozvoje připravujeme další rozšiřování nabídky studia, vše orientováno holistickým směrem.
Mgr. Martin Jelínek
Mgr. Martin Jelínek
Martin Jungmann
Když jsem se rozhodoval, který z kurzů si pro začátky své poradenské činnosti zvolím, velkou roli u mě hrála forma a rozsah kurzu. Hledal jsem kurz, který bych mohl studovat v on-line podobě a který by mi nabídnul co nejširší rozsah informací. Kurz Poradce pro výživu a suplementaci on-line pod vedením pana Mgr. Martina Jelínka tyto požadavky splňoval. Z počátku jsem měl obavy, zda každoměsíční video lekce dokáží nahradit živá školení. Tato má obava se nenaplnila. Pokud jsem potřeboval v průběhu on-line studia s něčím poradit, pan Jelínek mi byl vždy nápomocen a nasměroval mě patřičným směrem, čehož si velmi cením. V kurzu se mi také líbilo užívání myšlenkových map, které jsou výrazným pomocníkem k rychlému a dlouhodobému zapamatování si informací. Kurz Poradce pro výživu a suplementaci doporučuji každému, kdo chce získat celostní pohled na oblast zdravého životního stylu.
Zdeňka Prušáková Řepová, Dis.
Jsem šťastná a nesmírně vděčná, že jsem získala dar a možnosti šířit mezi veřejnost zdraví, krásu a výživu - jako podporu kvalitního a plnohodnotného života. Ke kurzům pana Mgr. Martina Jelínka jsem se dostala přes jeho knihy a přednášky, které jsou TOP, odborné, zajímavé, praktické, poutavé a jednoduchou formou převeditelné do běžného života obyčejných lidí. Po přečtení knihy „Výživa při zhoubných onemocněních“ jsem chtěla další, a tak jsem se plynule ocitla v on-line kurzech ATAC. WOW - to bylo přesně to, co jsem potřebovala. V pohodlí svého domo va, v časech a tempu, kdy a jak se to člověku hodí, bez stresu a dojíždění. Kurzy doporučuji každému bez rozdílu. Zařadila bych je jako povinnou školní docházku a povinný předmět. Vyhovuje mi rozsah učiva, odbornost, praktická část kurzů (výuková hra), testovací část, videa, ale i poradna pro studenty, která je velmi přínosným prvkem. Způsob stravování, který sama preferuji a současně i předávám dál nádherně rezonuje s celým kurzem a podstatou pana Jelínka. Kurzy jsou postaveny na velmi pevných a stabilních základech - tj. na PESTROSTI, VYVÁŽENOSTI, KVALITNÍCH POTRAVINÁCH, kdy vše musí ladit s konkrétními potřebami jednotlivce. Pracuji s lidmi trpícími histaminovou intolerancí (sama mám tuto HIT nálepku), potravinovými alergiemi, ekzémy, trávicími problémy atd.. a v tomto ooru bje skutečně velkou výzvou nastavit jídelníček tak, aby strava byla vyvážená a chutná. Jaké potraviny preferovat a jakým by se měl postižený člověk naopak vyhýbat. Jaký výživový styl použít při prevenci a vzniku různých problémů... Osobní a negativní zkušenosti v oblasti medicíny, farmaceutického průmyslu a nutričních poradců mi pomohly otevřít si svou vlastní praxi a pan Mgr. Martin Jelínek mi dodal další potřebné vědomosti a know-how v podobě úžasných ATAC kurzů.
Bc. Lubor Bárta
Rozsah a forma šestiměsíčního online studia nedá člověku odpočinout a vede jej k systematickému, postupnému vzdělávání v širokém záběru témat souvisejících se stravováním, přístupem k životu a k sobě samému. Toto velmi kvituji, stejně tak studium v podobě pravidelné tvorby myšlenkových map s následným, průběžným ověřováním znalostí v podobě šesti měsíčních testů, závěrečného sedmého testu a finální práce. Velmi si cením přístupu pana Jelínka v rámci elektronické komunikace, která je vždy rychlá a trefná. Taktéž velmi kvituji fakt, že pan Jelínek nevolí pouze jeden "směr", který se vyvinul v některé části naší planety v oblasti péče o těla a mysl, ale naopak poskytuje studentům osobní pohled z nejrůznějších úhlů pohledu a umožňuje tak studentům "nasát" základní informace o jednotlivých přístupech ke stravování a nechává každému z nás vybrat směr, který je nám nejbližší. Jednoznačně potvrzuji, že projít online studiem mělo smysl a získané informace jsou velmi obohacující.