Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Sushi gunkan

Sushi gunkan

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby

Postup přípravy:

1
Důkladně propláchnutou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme cca 150 ml vody, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka 1-2 minuty, poté ztlumíme na minimum a vaříme ještě cca 10 minut.
2
Ocet smícháme se solí a cukrem a prohřejeme, dokud se vše nerozpustí.
3
Rýži smícháme s octovou směsí a necháme zcela zchladnout.
4
Nori řasu nastříháme na pruhy silné 3 cm.
5
Okurku nakrájíme na slabé plátky.
6
Navlhčíme si ruce vodou a z rýže tvarujeme oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm.
7
Ze shora jej lehce potřeme wasabi pastou.
8
Proužek řasy na jedné straně navlhčíme, aby přilnul při obtočení k řase z druhé strany.
9
Váleček obtáčíme řasou položený na podložce.
10
Do vzniklého prostoru navrstvíme kaviár a dozdobíme pórkem.
11
Z uvedeného množství surovin získáme cca 10 kousků sushi.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

022456790112 33.01 g93.5 g7.63 g4 g B S T Vl
Bílkoviny:33.01 g
Sacharidy:93.5 g
Tuky:7.63 g
Vláknina:4 g

Glykémie

index
50
kcal

nálož
46.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
6.67
kcal

cholesterol
360
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (33.01 g) Sacharidy (93.5 g) Tuky (7.63 g) Vláknina (4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.8 %) Sacharidy (64.5 %) Tuky (11.3 %) Vláknina (1.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.