Skořicové mango

Smoothie nabízí nepřeberné množství možností volby a kombinace surovin, ze kterých si připravíme koktejl přesně dle vlastních chuťových i nutričních preferencí.

Pokud nás přepadne chuť na exotiku v podobě ne zrovna typických druhů ovoce pro naše zeměpisné šířky, kterou budeme chtít upravovat k obrazu svému, nabídne se nám dnešní varianta, ze které bude mít radost každý zastánce zdravého mlsání.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Jsme zvyklí na to, že smoothie jsou vesměs vysokosacharidové. To je i náš dnešní případ, u kterého pochválíme především vyvážený poměr živin.

  2. Bílkoviny jsou vždy klíčovou složkou každého pokrmu. Detailní pohled na koktejl nám řekne, že jsme si s tímto parametrem poradili víc než dobře. Kvalita bílkovin je transparentní, navíc jsou rostlinného původu, takže velmi dobře stravitelné.

  3. Tuků je minimum, převažují nenasycené formy. Odpovídá tomu i celkový obsah energie, kde s klidným svědomím můžeme říci, že koktejl je typicky dietní.

  4. Zastoupení vlákniny je poměrně nízké. V poměru vůči celkovému množství sacharidů si nevedeme nijak špatně, gramážně ale máme mírný nedostatek.

  5. Hodnota glykemického indexu smoothie se bude pohybovat na hranici nízkého a středního. Parametr, za který se nemusíme stydět.

  6. Stravitelnost dnešního receptu je vynikající. K tomu fakticky není co dodat.

  7. Termický dopad bude osvěžujícího rázu. I přes použití ohřívajícího koření se nepřehoupneme k teplejším hodnotám.

  8. Acidobazická tendence půjde mírně kyselinotvorným směrem.

  9. Jak už to u ovocných koktejlů chodí, vhodnost jejich konzumace by měla směřovat k situacím, kdy se sladké pokrmy hodí. Tedy na svačiny, případně jako doplněk k hlavnímu, nejlépe samozřejmě sladkému pokrmu.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.