Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Losos se smetanovou omáčkou a bramborovým pyré

Losos se smetanovou omáčkou a bramborovým pyré

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava brambor: Brambory oloupeme a nakrájíme.
2
Uvaříme v mírně osolené vodě.
3
Scedíme je, přidáme smetanu a nasekaný špenát.
4
Ručním šlehačem připravíme pyré.
5
Příprava omáčky: Smetanu se sýrem opepříme.
6
Za stálého míchání rozmícháme na rozehřáté pánvi.
7
Příprava lososa: Lososa osolíme, opepříme a ochutíme kořením.
8
Na rozpálené pánvi s olejem opečeme z obou stran.
9
Podáváme ozdobené listem špenátu a plátkem nachos.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

563
kcal

2354
kJ

Makroživiny

01019293848 39.62 g27 g32.17 g3.35 g B S T Vl
Bílkoviny:39.62 g
Sacharidy:27 g
Tuky:32.17 g
Vláknina:3.35 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
6.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.38
kcal

cholesterol
118.83
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (39.62 g) Sacharidy (27 g) Tuky (32.17 g) Vláknina (3.35 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (28.8 %) Sacharidy (19.6 %) Tuky (50.4 %) Vláknina (1.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.