Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Krůtí steak s mrkvovými chipsy

Krůtí steak s mrkvovými chipsy

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Příprava chipsů: Mrkve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2
Ty položíme na papírovou utěrku, lehce je osolíme a necháme zhruba 15 minut „vypotit“.
3
Poté je ubrouskem usušíme a v misce je promícháme se olejem a solí.
4
Rozložíme je na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
5
Pečeme 15 minut.
6
Příprava salátu: Papriku i okurku omyjeme.
7
Nakrájíme je na malé kousky a promícháme s balsamikovým octem, solí a pepřem.
8
Příprava masa: Plátek masa očistíme.
9
Lehce osolíme a opepříme
10
Na pánvi s olejem zprudka z obou stran orestujeme.
11
Poté jej posypeme grilovacím kořením a opět z obou stran pár sekund restujeme.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

350
kcal

1466
kJ

Makroživiny

0612172329 23.98 g22.02 g16.76 g7.78 g B S T Vl
Bílkoviny:23.98 g
Sacharidy:22.02 g
Tuky:16.76 g
Vláknina:7.78 g

Glykémie

index
18
kcal

nálož
4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.87
kcal

cholesterol
40
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.98 g) Sacharidy (22.02 g) Tuky (16.76 g) Vláknina (7.78 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (27.9 %) Sacharidy (25.7 %) Tuky (42.1 %) Vláknina (4.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.