Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dýňová polévka s uzeným lososem

Dýňová polévka s uzeným lososem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby

Postup přípravy:

1
Dýni zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky.
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
3
Zeleninu vložíme do hrnce s olejem.
4
Dusíme na střední teplotě 10 minut.
5
Přidáme vývar a sůl.
6
Vaříme pod pokličkou doměkka.
7
Před koncem přidáme kokosové mléko.
8
Rozmixujeme na hladký krém.
9
Podáváme ozdobené nakrájenými kousky lososa a rozmarýnem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

290
kcal

1212
kJ

Makroživiny

0510152025 10.52 g13.47 g20.65 g3.92 g B S T Vl
Bílkoviny:10.52 g
Sacharidy:13.47 g
Tuky:20.65 g
Vláknina:3.92 g

Glykémie

index
14
kcal

nálož
1.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.43
kcal

cholesterol
22
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (10.52 g) Sacharidy (13.47 g) Tuky (20.65 g) Vláknina (3.92 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15 %) Sacharidy (19.2 %) Tuky (63.2 %) Vláknina (2.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.