Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dýňová polévka s pažitkou

Dýňová polévka s pažitkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Do hrnce dáme rozehřát olej a po chvilce i máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, a restujeme do zhnědnutí.
2
Poté přisypeme na kostičky nakrájenou dýni a brambory a dalších 5 minut restujeme.
3
Vše zalijeme vodou s bujónem, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.
4
Po lehkém zchladnutí polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
5
Podáváme s čerstvou pažitkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

178
kcal

746
kJ

Makroživiny

048121620 3.46 g16.5 g10.06 g3.98 g B S T Vl
Bílkoviny:3.46 g
Sacharidy:16.5 g
Tuky:10.06 g
Vláknina:3.98 g

Glykémie

index
44
kcal

nálož
7.3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.49
kcal

cholesterol
12.75
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (3.46 g) Sacharidy (16.5 g) Tuky (10.06 g) Vláknina (3.98 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8 %) Sacharidy (37.9 %) Tuky (49.8 %) Vláknina (4.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.