Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A3 - Vejce, A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Chřest omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a zdřevnatělé konce odřízneme.
2
Pokud je chřest velmi mladý, nemusíme jej loupat, v opačném případě jej oškrabeme škrabkou na brambory.
3
Všechny výhonky chřestu poté svážeme a vložíme do vroucí osolené vody tak, že špičky zůstanou nad vodou a budou se vařit pouze v páře.
4
Vejce uvaříme natvrdo a necháme zchladnout.
5
Uvařený chřest servírujeme na talíř, přidáme rajčátka a vejce.
6
Celý pokrm zakápneme olivovým olejem a dozdobíme bazalkovým pestem a petrželkovou natí.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

211
kcal

882
kJ

Makroživiny

037101417 9.4 g7.71 g14.47 g6.1 g B S T Vl
Bílkoviny:9.4 g
Sacharidy:7.71 g
Tuky:14.47 g
Vláknina:6.1 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
1.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.51
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (9.4 g) Sacharidy (7.71 g) Tuky (14.47 g) Vláknina (6.1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.4 %) Sacharidy (15.1 %) Tuky (60.9 %) Vláknina (5.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.