Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Víte prosím, ještě o nějakých potravinách, které by jako fruktóza podporovaly produkci hormonu ghrelin?

Fruktóza je standardně citovanou složkou stravy, která produkci hormonu ghrelinu podporuje nejvíce. Existuje ale rozdíl mezi koncentrovanými zdroji fruktózy používanými jako sladidlo a fruktózou běžně přijímanou např. z ovoce, kde hladina hormonu se zvyšuje podstatně více po požití sladidel.
Dále obecně platí, že nejvíce produkci tohoto hormonu potlačují bílkoviny ve stravě. Tzn. ghrelin se více produkuje v žaludku po konzumaci typicky nízkoproteinových potravin/chodů (= vysokosacharidoých a vysokotukových).

Témata:  Fruktóza   Produkce hormonu ghrelin 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi