Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Existují tři druhy syřidel: živočišná, mikrobiální a rostlinná.
Živočišná se dnes už nezískávají z živých telat, ale poražených (macerací žaludku a následnou extrakcí dostane výrobce izolát, který dále biochemicky zpracovává do výsledné podoby čistého enzymu).
Naprostá většina výrobců potravin i doplňků stravy už používá mikrobiální syřidla, hlavním důvodem je jejich cena.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.