Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se při výrobě suplementů syrovátkových proteinů nepoužívá živočišné syřidlo z žaludků zvířat? Co jsem četl, tak mi proces získávání syřidla přijde opravdu nehumánní. Tak chci vědět, jestli s tím mají syrovátkové proteiny něco společného.
Moc děkuji

Existují tři druhy syřidel: živočišná, mikrobiální a rostlinná.
Živočišná se dnes už nezískávají z živých telat, ale poražených (macerací žaludku a následnou extrakcí dostane výrobce izolát, který dále biochemicky zpracovává do výsledné podoby čistého enzymu).
Naprostá většina výrobců potravin i doplňků stravy už používá mikrobiální syřidla, hlavním důvodem je jejich cena.

Témata:  Syřidlo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi