Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se při výrobě suplementů syrovátkových proteinů nepoužívá živočišné syřidlo z žaludků zvířat? Co jsem četl, tak mi proces získávání syřidla přijde opravdu nehumánní. Tak chci vědět, jestli s tím mají syrovátkové proteiny něco společného.
Moc děkuji

Existují tři druhy syřidel: živočišná, mikrobiální a rostlinná.
Živočišná se dnes už nezískávají z živých telat, ale poražených (macerací žaludku a následnou extrakcí dostane výrobce izolát, který dále biochemicky zpracovává do výsledné podoby čistého enzymu).
Naprostá většina výrobců potravin i doplňků stravy už používá mikrobiální syřidla, hlavním důvodem je jejich cena.

Témata:  Syřidlo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi