Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Ráda bych se zeptala ještě na vhodnost erythritolu pro dospělé a děti? Dá se jeho výroba pro konzumní prodej považovat za průmyslovou? Vím, že se vyskytuje ještě v přirozené podobě ve fermentovaných potravinách a tam bych se mu nevyhýbala.

Erythritol se vyrábí přirozenou fermentací glukózy, v tomto směru není možné mluvit o vysoce technologicky zprocesované potravině. Nejsou známé žádné vedlejší účinky, jedná se o bezpečnou potravinu. Riziko její konzumace ale stojí na stejných principech, jako u jakýchkoli jiných sladidel - jejich konzumací zesilujete vjem sladké chuti, čímž se zvyšuje potenciální riziko závislosti na sladkém (u dětí je podstatně větší než dospělých). Obecně tady platí rovnice - čím méně se v jídelníčku objevují sladidla, tím lépe.

Témata:  Hubnutí   Erythritol 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi