Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Ráda bych se zeptala ještě na vhodnost erythritolu pro dospělé a děti? Dá se jeho výroba pro konzumní prodej považovat za průmyslovou? Vím, že se vyskytuje ještě v přirozené podobě ve fermentovaných potravinách a tam bych se mu nevyhýbala.

Erythritol se vyrábí přirozenou fermentací glukózy, v tomto směru není možné mluvit o vysoce technologicky zprocesované potravině. Nejsou známé žádné vedlejší účinky, jedná se o bezpečnou potravinu. Riziko její konzumace ale stojí na stejných principech, jako u jakýchkoli jiných sladidel - jejich konzumací zesilujete vjem sladké chuti, čímž se zvyšuje potenciální riziko závislosti na sladkém (u dětí je podstatně větší než dospělých). Obecně tady platí rovnice - čím méně se v jídelníčku objevují sladidla, tím lépe.

Témata:  Hubnutí   Erythritol 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi