Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Hezký den,
ráda bych se zeptala, zda při kandidóze a snaze o nastolení rovnováhy střevního mikrobiomu v případě, že jsou vyřazeny cukry, používat nějaká alternativní slazení? Například erythritol nebo stévie? Nebo ani to není vhodné?

Obecně platí, že slazení není nutné, dokonce ani vhodné, i když by se mělo jednat o nízkokalorická sladidla. Organismus přidané cukry/sladidla nepotřebuje, tyto látky plní především funkci uspokojení vjemu na sladkou chuť. Hledáte-li vhodné sladidlo, které vyjde vstříc i potřebám střevní probiotické mikrobioty, jeví se jako nejvhodnější zdroje inulínu (např. čekankový sirup) - disponuje nízkým množstvím energie, je sladké a předvším se chová prebioticky.

Témata:  Hubnutí   Cukry 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi