Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Hezký den,
ráda bych se zeptala, zda při kandidóze a snaze o nastolení rovnováhy střevního mikrobiomu v případě, že jsou vyřazeny cukry, používat nějaká alternativní slazení? Například erythritol nebo stévie? Nebo ani to není vhodné?

Obecně platí, že slazení není nutné, dokonce ani vhodné, i když by se mělo jednat o nízkokalorická sladidla. Organismus přidané cukry/sladidla nepotřebuje, tyto látky plní především funkci uspokojení vjemu na sladkou chuť. Hledáte-li vhodné sladidlo, které vyjde vstříc i potřebám střevní probiotické mikrobioty, jeví se jako nejvhodnější zdroje inulínu (např. čekankový sirup) - disponuje nízkým množstvím energie, je sladké a předvším se chová prebioticky.

Témata:  Hubnutí   Cukry 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi