Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
zajímala by mě prosím spojitost oxidace/žluknutí omega 3 v návaznosti s doporučovanou kombinací tepelně upravených ryb?
Děkuji
Při žluknutí dochází k oxidaci dvojných vazeb u nenasycených mastných kyselin vzdušným kyslíkem. Vznikají látky, které mění chuť, vůni a celkovou kvalitu tuku. Pokud ryby konzumujete čerstvé, není třeba se obávat následků tohoto procesu. Naopak pozor je třeba dávat na jejich přepálení, protože omega-3 jsou poměrně citlivé na vyšší teploty, při kterých vznikají nebezpečné trans mastné kyseliny.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.