Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jak je to s Kimchi, volně prodávané Kimchi je pasterizované to znamená, že už tam živé kultury nejsou? Je to pak stále zdraví prospěšná potravina ? Počítá se pak jako fermentovaný výrobek v jídelníčku?
Děkuji

Při nákupu kvašené zeleniny je třeba sledovat, jakou úpravou potravina prošla. Pro zajištění požadované životnosti výrobci volí buď pasterizaci případně některá konzervační činidla, je možné ale koupit i nepasterizované produkty.
V případě tepelného nebo chemického ošetření výrobku se zastavuje aktivita fermentačních kultur. Potravina je bez živých kultur, ale stále fermentovaná, tzn. prošla kvašením a nese její klíčové výhody - je snadněji stravitelná a obsahuje mastné kyseliny s krátkým řetězcem včetně kyseliny mléčné.

Témata:  Kimchi   Pasterizace 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi