Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jak je to s Kimchi, volně prodávané Kimchi je pasterizované to znamená, že už tam živé kultury nejsou? Je to pak stále zdraví prospěšná potravina ? Počítá se pak jako fermentovaný výrobek v jídelníčku?
Děkuji

Při nákupu kvašené zeleniny je třeba sledovat, jakou úpravou potravina prošla. Pro zajištění požadované životnosti výrobci volí buď pasterizaci případně některá konzervační činidla, je možné ale koupit i nepasterizované produkty.
V případě tepelného nebo chemického ošetření výrobku se zastavuje aktivita fermentačních kultur. Potravina je bez živých kultur, ale stále fermentovaná, tzn. prošla kvašením a nese její klíčové výhody - je snadněji stravitelná a obsahuje mastné kyseliny s krátkým řetězcem včetně kyseliny mléčné.

Témata:  Kimchi   Pasterizace 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi