Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
ráda bych se zamyslela nad kvalitou rostlinných nápojů.
Pokud se podíváme na složení ořechových mlék - mají vše v hezkém poměru a přibližuji se klasickému mléko.
Pokud se zamyslím nad výrobou mléka z obilovin (rýže, ovec,pohanka...), přijde mi to vlastně jako voda s moukou. Obsah živin také není úplně dobrý a s cenovkou kolem 60kč, je to skutečně k zamyšlení. Doporučujete i vy preferovat spíše ořechová mléka?
Moc děkuji

Tady se zamýšlíte správným způsobem. Ořechové nápoje jsou skutečně nutričně bohatší než obilné, poměr cena/výkon tak vychází lépe. Obilné nápoje ale úplně nezatracujme, některé výrobky obsahují zajímavý podíl beta-glukanů, což je s ohledem na jejich dopad na imunitní systém cenná informace (nejlépe by na tom měly být ovesné produkty).

Témata:  Rostlinné nápoje   Ořechová mléka 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi