Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
prosím o váš názor na problematiku koření, konkrétně skořice. Je rozdíl mezi skořicí ceylonskou a čínskou? Je čínská skořice ochuzená o některé látky? Nebo má ceylonská skořice nějaké další přednosti oproti činské? Je pravdou, že ceylonská napomáhá víc procesu trávení než čínská nebo je to jen marketingový tah?
Děkuji za odpověď.

Skořice ceylonská (je označována jako "pravá") obsahuje podstatně méně aromatické látky kumarinu, než skořice čínská (kassiová). Tento alkaloid je silně toxický (zatěžuje játra), je rozumnější proto preferovat skořici ceylonskou, která má jemnější a výraznější chuť, z důvodu odlišného způsobu zpracování je ale i dražší.

Témata:  Koření   Skořice 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi