Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Skořice ceylonská (je označována jako "pravá") obsahuje podstatně méně aromatické látky kumarinu, než skořice čínská (kassiová). Tento alkaloid je silně toxický (zatěžuje játra), je rozumnější proto preferovat skořici ceylonskou, která má jemnější a výraznější chuť, z důvodu odlišného způsobu zpracování je ale i dražší.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.