Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
pokud budeme vylévat vodu z předem namočených zrn (rýže, pohanka, kroupy, atd.), nevylijeme si i cenné látky? Zůstanou nějaké?
Děkuji

Cílem namáčení zrn je potřeba snížit množství antinutričních látek v potravině. Z malé části se do vody uvolňují i některé živiny, ale jedná se o skutečně zanedbatelné množství, v celkovém součtu je tak větším přínosem snížení podílu antinutričních faktorů.

Témata:  Voda   Rýže 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi