Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
v obchodech se objevují stále nové a nové druhy pečiva. Rád bych se zeptal jestli je rozdíl mezi kváskovým pečivem, kvasovým pečivem nebo pečivem s kváskem. Tím myslím v technologii zpracování nebo jsou to pouze češtinářské obraty prodejních řetězců a jedná se o jeden a tentýž postup fermentace a pečení?
Děkuji.

Kvásek a kvas jsou synonyma, takže tady žádný rozdíl není. Pokud se u pečiva setkáte s označením "pečivo s kváskem", je třeba důkladně prostudovat složení - může se jednat o ryze kváskové pečivo, ale také pečivo, které obsahuje jen určitý podíl kvásku s přítomností kvasnic (tuto informaci musí výrobce potraviny ze zákona uvést na obalu, případně ji u nebalených potravin dát zákazníkovi na požádání).

Témata:  Hubnutí   Kváskové pečivo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi